ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιτσιόρλας: Από βδομάδα οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΛΠ

20:04 - 17 Δεκ 2015 | Οικονομία
Πιτσιόρλας: Από βδομάδα οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΛΠ
Την προσεχή εβδομάδα θα υποβάλλουν τις δεσμευτικές προσφορές οι τρεις μεγαλύτεροι φορείς εκμετάλλευσης λιμένων παγκοσμίως για την ιδιωτικοποίηση του λιμένος Πειραιά, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Πιτσιόρλα.

"Κατανοούμε την απογοήτευση που έχει προκληθεί από τις καθυστερήσεις, αλλά τώρα κινούμαστε προς τα μπρος ολοταχώς" δήλωσε. "Όλα τα έγγραφα της προσφοράς βρίσκονται στους εν δυνάμει επενδυτές και η προθεσμία για τις δεσμευτικές προσφορές είναι τη Δευτέρα. Από εκεί και πέρα, οι προσφορές θα αξιολογηθούν και η συμφωνία θα ολοκληρωθεί".
Το deal αφορά σε προσφορές για το 67,7% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ένα ποσοστό της τάξης του 51% θα μεταφερθεί αμέσως στον πλειοδότη που θα κερδίσει και το υπόλοιπο 16,7% κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι απαιτούμενες επενδύσεις σε έργα υποδομής στο λιμάνι θα πραγματοποιούνται.
Πηγές με γνώση της συμφωνίας, που επικαλείται το Dow Jones Newswire, αναφέρουν οτι η πώληση του λιμανιού θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα ύψους 700 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ στις οποίες πρέπει να προβεί ο νικητής κατά την προσεχή 5ετία.
"Η αλήθεια είναι οτι η Cosco έχει ήδη παρουσία στον Πειραιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι η συμφωνία είναι σφραγισμένη" δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας. "Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει με έναν ανοιχτό και διαφανή τρόπο και ο νικητής θα είναι αυτός με την καλύτερη προσφορά".

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswire, για τον προσεχή χρόνο ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις έχει τεθεί στα 3,5 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Πιτσιόρλας λέει ότι τα 2,5 δισ. ευρώ είναι πιο ρεαλιστικό ποσό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.