ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους της»

12:42 - 18 Δεκ 2015 | Οικονομία
FAZ: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους της»
Η FAZ αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δεχθεί περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς θα οδηγούσε σε επιβαρύνσεις για τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Η αναδιάρθρωση του 2012 ήταν ήδη γενναιόδωρη και εξασφάλισε στην Ελλάδα ευνοϊκές συνθήκες δανεισμού και σημαντικά μεγαλύτερους χρόνους αποπληρωμής» αναφέρει η εφημερίδα και συμπληρώνει: «Σύμφωνα με υπολογισμούς της Επιτροπής Σοφών για τη Γερμανική Οικονομία, το χρέος της Ελλάδας μπορεί να σταθεροποιηθεί ή και να μειωθεί με το ρεαλιστικό μέγεθος ανάπτυξης του 1,75% και πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 1,5%. Στην ανάπτυξη δεν θα οδηγήσει μία χαλαρή δημοσιονομική πολιτική, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και εργασίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους της».
Ο μηχανισμός βοήθειας μπλοκάρει την εκταμίευση ενός δις Ευρώ από το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα λόγω του αρνητικού απολογισμού που παρέδωσε η τρόικα αναφέρει την ίδια ώρα η Bild. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, υπάρχουν πολλά λάθη, αποκλίσεις και ασάφειες στα νομοθετικά κείμενα, ειδικά σε σχέση με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Χωρίς τα χρήματα αυτά, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση στο τέλος της χρονιάς να πληρώσει 1 δισ. Ευρώ στο ΔΝΤ.
Η Ελλάδα συλλαμβάνει καστανάδες αντί για εκατομμυριούχους αναφέρει το Spiegal αναφερόμενη στο περιστατικό που προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα. Το περιοδικό μάλιστα τονίζει ότι «οι φοροφυγάδες προστατεύονται και οι φτωχοί διώκονται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.