ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντάξεις: Βαρύς ο πέλεκυς για τους συνταξιούχους και το 2016!

09:24 - 22 Δεκ 2015 | Οικονομία
Συντάξεις: Βαρύς ο πέλεκυς για τους συνταξιούχους και το 2016!
Μικρότερες οι νέες συντάξεις- Θα υπολογίζονται με βάση τα χρόνια ασφάλισης και τις ασφαλιστικές εισφορές- Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα

Οι συνταξιούχοι που ήδη βρίσκονται στο συγκεκριμένο καθεστώς δεν θα δουν μείωση στη σύνταξή τους αφού θα υπάρξει η προσωπική διαφορά που θα καλύψει το κενό ανάμεσα στον παλιό και το νέο τρόπο υπολογισμού ώστε να μην υπάρξει μείωση των κύριων συντάξεων ενώ στο νέο σύστημα συνταξιοδότησης οι συνταξιούχοι θα παίρνουν την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και τη σύνταξη που θα προκύπτει από τις ασφαλιστικές εισφορές και το νέο ποσοστό αναπλήρωσης.

 

Οι δανειστές πάντως πιέζουν για νέο πρόσθετο πακέτο μέτρων και η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται υπ' ατμόν αφού το επίμαχο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί έως στις 15 Ιανουαρίου 2016 στη Βουλή, σύμφωνα με την απόφαση της χθεσινής κυβερνητικής σύσκεψης. 

 

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να φέρει τη διαδικασία στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις και τυχόν διαρροές αλλά να συζητηθεί αναλυτικά στις επιτροπές και να έρθει προς ψήφιση αρχές Φεβρουαρίου.

 

Στο μεταξύ ως τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει λυθεί και το θέμα των «κόκκινων» δανείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.


Ο οδικός χάρτης για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έως την πρώτη αξιολόγηση που υπολογίζεται περίπου στις 15 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε το πρωί στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό, με την συμμετοχή συνεργατών του και αρμόδιων υπουργών.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, και αναμένεται να υπάρξουν τροπολογίες για ζητήματα των οποίων οι προθεσμίες λήγουν τέλος του έτους.


Επιπλέον, δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, ενδεχομένως την Τετάρτη, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 22 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.