ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα ελληνικά ομόλογα «ποντάρει» η Pimco το 2016

12:31 - 22 Δεκ 2015 | Οικονομία
Στα ελληνικά ομόλογα «ποντάρει» η Pimco το 2016
Στα ελληνικά ομόλογα εστιάζει η επενδυτική Pimco, μια από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στον τομέα της, το 2016. Με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,47 τρισ. δολ. η αμερικανική εταιρεία ποντάρει πλέον στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας και δη στης Ελλάδας, καθώς εκτιμά ότι έχουν μεγάλη απόδοση.

Είναι γεγονός ότι, σύμφωνα με το Bloomberg, τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη απόδοση στις ανεπτυγμένες αγορές που παρακολουθεί το διεθνές πρακτορείο.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν μέχρι στιγμής απόδοση 21% μέσα στο 2015, ενώ από την εποχή που η τιμή τους έπεσε κάτω από τις 40 μονάδες βάσης τον Ιούλιο του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στο όριο της οικονομικής καταστροφής, τα ομόλογα έχουν εκτιναχθεί και διαπραγματεύονται πλέον κοντά στις 92 μονάδες βάσης.

Ωστόσο αυτές οι αποδόσεις δεν έχουν προσελκύσει πολλούς επενδυτές μέχρι στιγμής λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει το 2016.

«Έχουμε αφήσει πίσω το ελληνικό δράμα, ο Draghi λειτουργεί με βάση μία αποτελεσματική πολιτική και έτσι υπάρχουν ευκαιρίες στα περιφερειακά ομόλογα της ευρωζώνης», τονίζει ο Richard Clarida, σύμβουλος παγκόσμιας στρατηγικής στην Pimco.

Η επενδυτική εκτιμά ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και το 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.