ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Παρατείνεται η διαπραγμάτευση του γουάν

16:20 - 23 Δεκ 2015 | Οικονομία
Κίνα: Παρατείνεται η διαπραγμάτευση του γουάν
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τις ώρες διαπραγμάτευσης του γιουάν στις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας από τον προσεχή μήνα, σε μια πολυαναμενόμενη κίνηση που στόχο έχει να καταστήσει το κινεζικό νόμισμα περισσότερο ελκυστικό στις παγκόσμιες αγορές, ανέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι από τις 4 Ιανουαρίου οι ώρες διαπραγμάτευσης του γιουάν θα παραταθούν έως τις 23:30 τοπική ώρα από τις 16:30 που ισχύει σήμερα.


Η παράταση της διαπραγμάτευσης εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν περισσότερο προσανατολισμένη στην αγορά και να ανοίξει περαιτέρω τις αγορές της Κίνας σε ξένους επενδυτές.


Τα περισσότερα από τα βασικά νομίσματα παγκοσμίως βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση 24ώρα την ημέρα και οι ισοτιμίες τους διαμορφώνονται βάσει της ζήτησης της αγοράς.

 

Στην Κίνα, ωστόσο, ισχύουν αυστηροί περιορισμοί, με την ισοτιμία του νομίσματος να καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κεντρική τράπεζα και τη διαπραγμάτευσή του να κινείται εντός συγκεκριμένου εύρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.