ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού και τι πληρώνεται σήμερα στο «νήμα»

10:04 - 31 Δεκ 2015 | Οικονομία
Πού και τι πληρώνεται σήμερα στο «νήμα»
Μέχρι τις 12.30 λειτουργούν οι υπηρεσίες των ΔΟΥ και μέχρι τις 14.30 οι τράπεζες πλην των καταστημάτων στην Αθήνα (κέντρο, αεροδρόμιο) που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Εκεί, όπως και μέσω διαδικτύου (προσοχή στην ώρα για να θεωρηθεί εμπρόθεσμη η καταβολή) ή ΑΤΜ μπορούν οι φορολογούμενοι να καταβάλουν τον «οβολό» τους για το κρατικό ταμείο. Άλλωστε σήμερα λήγουν μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Περίπου 1,1 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα μπουν στα ταμεία, με τα 800 εκατομμύρια να έχουν ήδη εισπραχθεί. Υπολογίζεται ότι σήμερα θα εισπραχθούν άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον. Να σημειωθεί πως το πρωί της Πέμπτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, προανήγγειλε παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
  • Την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ με ποσό που ανέρχεται στα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ.
  • Τη μία δόση της ρύθμισης των 100 δόσεων καθώς και άλλων ρυθμίσεων για οφειλές προς την εφορία, όπως είναι η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
  • Την τρίτη και τελευταία δόση της αναδρομικά αυξημένης προκαταβολής φόρου για τους αγρότες και τις επιχειρήσεις.
  • Τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (ΑΕ, ΕΠΕ κα).
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.