ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργείο Εργασίας: Λύση στο Ασφαλιστικό, αλλιώς συντάξεις τέλος του χρόνου!

11:29 - 03 Ιαν 2016 | Οικονομία
Υπουργείο Εργασίας: Λύση στο Ασφαλιστικό, αλλιώς συντάξεις τέλος του χρόνου!
Ξεκάθαρη προειδοποίηση πως αν δεν υπάρξει οριστική λύση στο ασφαλιστικό σε ένα χρόνο δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή συντάξεων απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

«Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε σε ένα χρόνο να δώσουμε συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας.

«Βασικό σκαλοπάτι» του νέου Ασφαλιστικού θα είναι η εθνική σύνταξη, τόνισε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως εφόσον ίσχυε από σήμερα θα ήταν της τάξης των 384 ευρώ, διευκρινίζοντας πως θα καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχιας και θα αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Ως δεύτερο κομμάτι χαρακτήρισε την αναλογική σύνταξη, στην οποία όπως είπε «γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης». «Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης» συμπλήρωσε ο κ. Νεφελούδης, ισχυριζόμενος ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις και δεν θα υπάρξει συγχώνευση επικουρικών και κύριων.

Ερωτηθείς για τα σενάρια για φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές ο κ. Νεφελούδης τόνισε πως «δεν καθορίζει τη βιωσιμότητα ως προς τις κύριες συντάξεις αλλά αφορά τη διαδικασία σταθεροποίησης του συστήματος εις το διηνεκές», χωρίς να το διαψεύσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:33 - 03 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.