ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Η αξιολόγηση θα διαρκέσει μήνες

18:19 - 07 Ιαν 2016 | Οικονομία
Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κρατήσει μήνες αντί για εβδομάδες εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την Ολλανδική προεδρία που μόλις ξεκίνησε.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Εγώ θα ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία αλλα δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα».

Ερωτηθείς για το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση πρακτικά, ο πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα. Μάλιστα, σημείωσε ότι μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει διαβάσει ακόμα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ξεκάθαρος ήταν επίσης για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.