ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ανάσα» από τα φορολογικά έσοδα Δεκεμβρίου

11:41 - 12 Ιαν 2016 | Οικονομία
«Ανάσα» από τα φορολογικά έσοδα Δεκεμβρίου
Σημαντική άνοδο εμφάνισαν τα φορολογικά έσοδα τον Δεκέμβριο παρά την ύφεση στην οικονομία, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπ. Οικονομικών, ξεπερνώντας κατά πολύ την αντίστοιχη περυσινή απόδοση.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη η οποία θα αποτελέσει και όπλο της κυβέρνησης στην επικείμενη νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα και τις αναμενόμενες πιέσεις για λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Δεκέμβριο τα φορολογικά έσοδα παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα κατά 595 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 12,22%. Στο σύνολο του 12μηνου του 2015 τα φορολογικά έσοδα παρουσίασαν αύξηση κατά 39 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 12μηνο του 2014.

Η καλύτερη των αναμενόμενων πορεία των φορολογικών εσόδων οφείλεται, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στην υψηλή εισπραξιμότητα φόρων (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, εισπράξεις από τον ΦΠΑ κ.λπ.) αλλά και την εισπρακτική απόδοση δημοσιονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με τους θεσμούς. Ώθηση στα φορολογικά έσοδα έχει δώσει και η ρύθμιση των 100 δόσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.