ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουάσινγκτον: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις- Δεν φεύγει το ΔΝΤ

10:16 - 13 Ιαν 2016 | Οικονομία
Ουάσινγκτον: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις- Δεν φεύγει το ΔΝΤ
Πολιτική προστασία αλλά και μια αυστηρή προειδοποίηση, περιελάμβανε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζακ Λιού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, προειδοποίησε τον Έλληνα ομόλογό του πως η Αθήνα θα πρέπει να ξεχάσει την όποια ρητορική για αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα έδειξε πως του παρέχει... ασπίδα προστασίας πριν το κρίσιμο τετ α τετ με τον «σκληρό» Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Τσακαλώτος σε μία στρατηγική κίνηση τακτικής και για να προλάβει τυχόν νέα προκόμματα από την πλευρά του Γερμανού υπουργού, αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απομείωση του χρέους που πρέπει να ακολουθήσει σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Λιού, ο οποίος για μία ακόμη φορά επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση των ΗΠΑ να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος με την παράλληλα τήρηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε ο Τζακ Λιου και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, βάζοντας... τελεία στις όποιες βλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για... απαλλαγή από την παρουσία του στο Κουαρτέτο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 13 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.