ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία-αποχή των μηχανικών την ερχόμενη εβδομάδα

16:44 - 15 Ιαν 2016 | Οικονομία
Απεργία-αποχή των μηχανικών την ερχόμενη εβδομάδα
Σε απεργία – αποχή από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο προχωρούν οι μηχανικοί από 18 έως 22 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Το ΤΕΕ δεν αποκλείει συνέχιση των κινητοποιήσεων με νεότερες αποφάσεις, ενώ γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει και σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Οι μηχανικοί μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για «τις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο, οι μηχανικοί οδηγούνται εκτός επαγγέλματος και οι νέοι μηχανικοί στη μετανάστευση.

Ακόμη αντιδρούν στην κατάργηση του Ταμείου τους (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και την ενοποίησή του σε έναν Φορέα, «χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση», ενώ ταυτόχρονα λένε «όχι» στις τεράστιες μειώσεις συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:54 - 15 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.