ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να εκπλήξουμε την παγκόσμια οικονομία

09:52 - 21 Ιαν 2016 | Οικονομία
Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να εκπλήξουμε την παγκόσμια οικονομία
Την πιο αισιόδοξη πλευρά του εξέφραζε σε δηλώσεις του στο Bloomberg το βράδυ της Τετάρτης (20/1/2016) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, έχοντας το χαμόγελο στο πρόσωπό του, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα είναι η... ευχάριστη έκπληξη για την παγκόσμια οικονομία το 2016!
Σήμερα ο πρωθυπουργός συναντάται με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
«Αν και η προηγούμενη χρονιά είχε προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, νομίζω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά μας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τη διάθεση του 67% του OΛΠ έναντι 386,5 εκατ. ευρώ με το deal να φτάνει σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ. «Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Όσο συντομότερα έχουμε επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη και την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», είπε. «Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι θέλουν έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης γιατί καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση σύντομα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «θα αφήσει πίσω τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψει γρήγορα στην ανάπτυξη».

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πατώντας εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:30 - 21 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.