ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Μετά την επιτυχή αξιολόγηση η όποια συζήτηση για το χρέος

15:22 - 22 Ιαν 2016 | Οικονομία
Κομισιόν: Μετά την επιτυχή αξιολόγηση η όποια συζήτηση για το χρέος
«Ό,τι προηγείται πρέπει να γίνει πρώτο». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση απάντησε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών στην Αθήνα, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς όπως έχει καταστεί γνωστό, εκκρεμούν ακόμα αρκετά στοιχεία που θα πρέπει να διευκρινιστούν επί θεμάτων της διαπραγμάτευσης.

Αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η Ανίκα Μπράιτχαρτ επανέλαβε την πάγια θέση της Κομισιόν, ότι η σχετική συζήτηση θα ανοίξει μόνον εφόσον πρώτα υπάρξει συμφωνία για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, όπως το ασφαλιστικό και ως εκ τούτου ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της επιτυχούς αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Για την επιστροφή του κουαρτέτου περιορίστηκε να πει ότι θα γίνει σύντομα, ενώ σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών ομάδων έχουν ήδη αρχίσει στην Αθήνα, διευκρινίζοντας ότι ακόμα απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες προτού επιστρέψουν οι επικεφαλής των αποστολών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.