ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελεσίγραφο Κατρούγκαλου στους δανειστές: Ξεχάστε τη μείωση των κύριων συντάξεων

15:57 - 23 Ιαν 2016 | Οικονομία
Τελεσίγραφο Κατρούγκαλου στους δανειστές: Ξεχάστε τη μείωση των κύριων συντάξεων
Το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση εστάλη από τον υπουργό Εργασίας – «Αδιαπραγμάτευτη η μη μείωση των συντάξεων»

Σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το ασφαλιστικό προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», υπογραμμίζοντας ότι στην περίπτωση που εμφανιστούν δυσκολίες, θα υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις από την κυβέρνηση.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κατρούγκαλος, ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και η μη μείωση των κύριων συντάξεων είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ στόχος είναι να μην μειωθούν και οι επικουρικές. Ο υπουργός προσθέτει πως «αν διαπιστώσουμε δογματισμούς και ακαμψίες, θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση αξιοποιώντας τα διεθνή και κοινωνικά μας ερείσματα». Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρει, «προσκαλέσαμε το Ευρωκοινοβούλιο να παρακολουθεί ενεργά τη διαπραγμάτευση και ζητήσαμε τεχνική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας».

Ο κ. Κατρούγκαλος επαναλαμβάνει ότι η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιφέρει «μια προοδευτική και ορθολογική τομή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας», με θεμελιώδεις αρχές την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.