ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT:«Λύση του ελληνικού χρέους για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές»

13:59 - 26 Ιαν 2016 | Οικονομία
Την επίλυση του ζητήματος του ελληνικού χρέους προκρίνει δημοσίευμα των Financial Times προκειμένου να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» του προσφυγικού.

Το δημοσίευμα προτείνει ως αντίδοτο στην ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, τη μεγάλη διαγραφή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας ως αντάλλαγμα στη συνεισφορά της Αθήνας στην ανακοπή των μεταναστευτικών ροών προς την βόρεια Ευρώπη.

Παράλληλα, προτείνει την άμεση εκταμίευση πρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα, προκειμένου η τελευταία να προωθήσει την προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων σε διάφορα ελληνικά νησιά, έως ότου αποκατασταθεί  η ειρήνη στη Συρία και επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Το χρέος της Ελλάδας αποτελεί το κλειδί στο πρόβλημα των μεταναστών» επαναλαμβάνουν οι Financial Times, καθώς εάν η Ελλάδα λειτουργήσει ως ανάχωμα στις μεγάλες μεταναστευτικές ροές προς τη Γερμανία, οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά τους Γερμανούς φορολογούμενους, τότε είναι πολύ πιθανό το Βερολίνο να υπαναχωρήσει στο ζήτημα του χρέους και να δεχθεί μία μεγάλη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Από αυτή την εξέλιξη, και η Ελλάδα θα είναι ωφελημένη, καθώς θα δώσει μία βιώσιμη λύση στο μονίμως πιεστικό πρόβλημα του χρέους της. Όφελος όμως, θα αποκομίσει και η Ε.Ε., η οποία αφενός θα επιλύσει την προσφυγική κρίση και αφετέρου θα ικανοποιήσει τη «μεγάλη» επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης.

Μία πρόταση που αν υιοθετηθεί θα δει με καλό μάτι η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης…

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.