ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βήματα πίσω κάνει η κυβέρνηση- Εξετάζει φοροελαφρύνσεις στους αγρότες

18:07 - 27 Ιαν 2016 | Οικονομία
Βήματα πίσω κάνει η κυβέρνηση- Εξετάζει φοροελαφρύνσεις στους αγρότες
Φοροελαφρύνσεις εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειώσει την οργή των αγροτών, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από σύσκεψη που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο σταδιακής αύξησης φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26% για τους αγρότες έως το 2017, αλλά και μείωση των προκαταβολών φόρου σε συγκεκριμένες ομάδες αγροτών και επαγγελματιών, όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό επιτελείο μελετά σενάρια για σταδιακή αύξηση από το 13% στο 20% όπως προβλέπεται στα φετινά εισοδήματα και στο 26% το 2017, ώστε να υπάρξει πιο ομαλή μετάβαση στον καταληκτικό.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επίκειται ανακοίνωση για τις προκαταβολές φόρου, που θα είναι μειωμένες για συγκεκριμένες ομάδες αγροτών και επαγγελματιών. Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται πληγέντες όπως και περιπτώσεις μείωσης τζίρου τουλάχιστον 25%.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:17 - 27 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.