ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody’s: Υψηλό ακόμα το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα

11:43 - 28 Ιαν 2016 | Οικονομία
Moody’s: Υψηλό ακόμα το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα
Υψηλό παραμένει το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα, όπως και η πιθανότητα συνέχισης των προβλημάτων ρευστότητας της χώρας, εκτίμησε ο Dietmar Hornung, Associate Managing Director, European Sovereign Ratings της Moody’s Investors Service μιλώντας στο 8ο Annual Forecast Dinner της Ελληνικής Ένωσης CFA, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Επεσήμανε σήμερα ότι ο κίνδυνος του Grexit έχει περιοριστεί αλλά δεν έχει εξαφανιστεί.

Όπως ανέφερε το στέλεχος, η πιθανή θετική αξιολόγηση του πρώτου ελέγχου του νέου ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς είναι το έναυσμα για την εξέταση της αναβάθμισης της χώρας από τον οίκο.

 

Επεσήμανε δε με ικανοποίηση τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, ο ρυθμός των οποίων δεν πρέπει να ανακοπεί καθώς και την ανθεκτικότητα που επέδειξε ο τραπεζικός κλάδος κατά την
πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση.

 

Ωστόσο, ο Dietmar Hornung επεσήμανε ως αδυναμία τα υψηλά επίπεδα του δημοσίου χρέους που στο βασικό σενάριο της εταιρείας δεν δείχνουν σημεία σημαντικής αποκλιμάκωσης μέχρι το 2025, καθώς και τις εγγενείς αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.