ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπτώσεις από 10 Ιανουαρίου ζητούν οι έμποροι

16:51 - 09 Ιαν 2007 | Οικονομία
Σε εκπτώσεις -επί του ταμείου- προχωρούν από τις 10 Ιανουαρίου (δέκα μέρες πριν από την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων) οι εμπορικές επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου Αττικής, όπως δήλωσε την Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Παναγής Καρέλας.

Oπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σωτήρης Αντωνίου, από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύλλογος σε 1.044 εμπορικές επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου, το 79,89% επιθυμεί την έναρξη των εκπτώσεων στις 10 Ιανουαρίου, το 19,25% έχει διαφορετική άποψη, ενώ το 0,86% δεν επηρεάζεται από την ημερομηνία έναρξης των εκπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη περυσινή έρευνα το ποσοστό των εμπόρων που επιθυμούσαν την έναρξη των εκπτώσεων νωρίτερα ήταν 56%.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος εξέδωσε αφίσα με το διεκδικητικό αίτημα αλλαγής ημερομηνίας έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων, δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα προβαίνουν στην πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές, επί του ταμείου, χωρίς διπλή αναγραφή τιμών και ποσοστού έκπτωσης, έως την ημερομηνία κατά την οποία, επιτρέπεται από το νόμο, δηλαδή από τις 22 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, σχολιάζοντας πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) με την οποία ζητείται η αλλαγή του νόμου ρύθμισης των εκπτώσεων και προσφορών ή την σιωπηρή κατάργηση του μέχρι την τροποποίηση του, δήλωσε:

«Δεν αποτελεί κυβερνητική επιλογή η σιωπηρή κατάργηση του νόμου περί προσφορών και εκπτώσεων. Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Ήδη έχουν δοθεί εντολές στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να εφαρμόζεται αυστηρά και εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία, χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.