ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μήνυμα των ξένων επενδυτών σε Μαξίμου και Τραπεζίτες

11:10 - 29 Ιαν 2016 | Οικονομία
Το μήνυμα των ξένων επενδυτών σε Μαξίμου και Τραπεζίτες
Επαφές για την αξιολόγηση των επενδύσεών τους σε τράπεζες και άλλους τομείς της οικονομίας θα έχουν και σήμερα, Παρασκευή, στην Αθήνα ο ιδρυτής και επικεφαλής της Fairfax, Καναδός Prem Watsa, ο μεγαλοεπενδυτής Wilbour Ross και ο γκουρού των επενδύσεων John Paulson, με το κυρίως πάντως μενού να περιλαμβάνει ραντεβού με την πολιτική ηγεσίας της χώρας.

Οι τρεις μεγαλοεπενδυτές θα έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα. Ραντεβού έχει ζητηθεί και από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων εκτιμάται, από παράγοντες της αγοράς, ότι θα βρεθεί το καυτό ζήτημα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές. Οι επικεφαλής των ξένων funds γνωρίζουν σε βάθος την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου ότι έχουν τοποθετήσει σημαντικά κεφάλαια με αιχμή το τραπεζικό σύστημα.

Όπως εκτιμούν, η Ελλάδα έχει μεγάλη δυναμική ανόδου, αρκεί η κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα σε αποφάσεις και να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. 

O επικεφαλής του καναδικού, ο οποίος συναντήθηκε χθες τόσο με τη διοίκηση της EUROBANK όσο και με τη διοίκηση της Grivalia, τόνισε την ανάγκη η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί γρήγορα, έτσι ώστε η Ελλάδα να αποκομίσει τα οφέλη στο μέτωπο της φθηνής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και να σταλεί μήνυμα σταθερότητας προς τους επενδυτές.

Στις χθεσινές συναντήσεις τους με τις τράπεζες, οι ξένοι μεγαλομέτοχοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας και των τραπεζών. Όπως επισήμαναν , ήταν μια δύσκολη απόφαση γι΄ αυτούς να ξανατοποθετηθούν στις ελληνικές τράπεζες. Ωστόσο, η εκ νέου επένδυσή τους αποδεικνύει ότι εμπιστεύονται τις προοπτικές της χώρας και προσδοκούν σε κέρδη από την ανάπτυξη της Οικονομίας και των τραπεζών.

Οι δύο επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και άλλους έλληνες επιχειρηματίες στη διάρκεια δείπνου που θα παρατεθεί προς τιμήν τους το βράδυ της Παρασκευής.

Αντίστοιχα ο Τζ. Πόλσον θα συναντηθεί, σήμερα, με τις διοικήσεις των ALPHA BANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΥΔΑΠ στις οποίες διατηρεί σημαντικές μετοχικές θέσεις.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Τελευταία τροποποίηση στις 11:17 - 29 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.