ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα για ανεργία και υγεία αποφάσισε η Κυβερνητική

17:13 - 09 Ιαν 2007 | Οικονομία
Το «πράσινο φως» για την δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε φθίνουσες περιοχές και κλάδους της οικονομίας αλλά και την σύσταση φορέα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης «άναψε» σήμερα η κυβερνητική Επιτροπή.

Ειδικά για το τελευταίο θέμα ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης είπε ότι με την σύσταση του εν λόγω φορέα θα δημιουργηθεί, έτσι, εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και συνταξιούχων, κάτι που θα διευκολύνει την επιτάχυνση εξυπηρέτησης των πολιτών σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ασφάλισης.

Εκτίμησε δε ότι το 2007, μετά τη δημιουργία του φορέα, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία που ξεκίνησε από το 1992 και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Απασχόλησης ο φορέας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα λειτουργεί με κανόνες ιδιωτικού δικαίου, αλλά το Δημόσιο θα έχει το κεφάλαιο.

Σε ότι αφορά στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα αποτελέσει αυτοτελή λογαριασμό του ΟΑΕΔ, όπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης αυτό θα δίνει υψηλές αποζημιώσεις μηνιαίως σε ανέργους, άνω των 50 ετών, σε φθίνοντες κλάδους της οικονομίας και σε περιοχές υψηλής ανεργίας έως ότου βρουν δουλειά, ή συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για πλήρη συνταξιοδότηση.

Τέλος, στην Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίστηκε και η θεσμοθέτηση ειδικής θέσης γενικού επιθεωρητή δαπανών πρωτοβάθμιας υγείας. Ο γενικός επιθεωρητής θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες, αφού θα προβαίνει σε ελέγχους όποτε κρίνει σκόπιμο για την εξέταση όλου του φάσματος των δαπανών υγείας σε όλα τα ταμεία και θα συνεργάζεται στενά με την υπηρεσία ελέγχου των δαπανών υγείας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.