ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητος ο ελληνικός ΡΜΙ τον Ιανουάριο

12:53 - 01 Φεβ 2016 | Οικονομία
Αμετάβλητος ο ελληνικός ΡΜΙ τον Ιανουάριο
Τα τελευταία στοιχεία της έρευνας υπέδειξαν ότι οι λειτουργικές συνθήκες στον μεταποιητικό τομέα της Ελλάδας παρέμειναν αμετάβλητες. Παρότι ορισμένα μέλη του πάνελ ανέφεραν οριακές υποχωρήσεις στον όγκο παραγωγής και νέων παραγγελιών, η μείωση εξισορροπήθηκε με την ελαφρά αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) –ένας σύνθετος δείκτης ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας– έκλεισε στις 50.0 μονάδες τον πρώτο μήνα του 2016.

Καταγράφοντας τιμή χαμηλότερη από τις 50.2 μονάδες του Δεκεμβρίου, ο δείκτης έδειξε σταθεροποίηση, έχοντας υποστεί απότομη κάμψη κατά τη διάρκεια του 2015. Οι Έλληνες παραγωγοί αγαθών ανέφεραν οριακή υποχώρηση των επιπέδων παραγωγής κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Ανεπιβεβαίωτα στοιχεία υπέδειξαν ότι η μείωση της παραγωγής αποδόθηκε στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. 

Η συρρίκνωση της παραγωγής ήταν αποτέλεσμα της περιορισμένης ποσότητας αποθεμάτων ετοίμων προϊόντων που διατηρούν οι κατασκευαστές. Οι νέες παραγγελίες που έλαβαν οι εταιρείες μεταποίησης στην Ελλάδα, μειώθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Ο ρυθμός μείωσης επιταχύνθηκε από τον Δεκέμβριο του 2015 παραμένοντας, ωστόσο, μέτριος σε γενικές γραμμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.