ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερέ: Η "χαλάρωση" της ΕΚΤ έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα

13:10 - 01 Φεβ 2016 | Οικονομία
Κερέ: Η "χαλάρωση" της ΕΚΤ έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το υπουργείο Οικονομικών της ευρωζώνης, υπογράμμισε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

"Οι αριθμοί της ζώνης του ευρώ δείχνουν σαφώς ότι η νομισματική πολιτική μας έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα", δήλωσε ο κ. Κερέ από την Φρανφκούρτη.

 

"Αποτελεί σημαντική συμβολή στη συνεχιζόμενη κυκλική ανάκαμψη και το Διοικητικό Συμβούλιο θα επανεξετάσει και ενδεχομένως να αναθεωρήσει, τη στάση της τον ερχόμενο Μάρτιο," τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης..

 

Ο Κερέ δήλωσε επίσης ότι οι πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αποκαλύπτουν ότι η ήπειρος χρειάζεται μία καλύτερη συνεργασία αφού η αποτυχία να ενεργήσει συντονισμένα, τρομάζει όχι μόνο τους επενδυτές αλλά και τον κόσμο.

 

Ο τραπεζίτης ζήτησε "ισχυρή πολιτική δέσμευση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, ώστε η κοινή γνώμη, οι επιχειρήσεις και οι αγορές να λάβουν ένα ισχυρό σήμα ότι θέλουμε να καταστήσουμε το ευρώ, ένα success story με διάρκεια", υπογράμμισε.

 

Στήριξε την ιδέα της δημιουργίας υπουργείου οικονομικών της ευρωζώνης, μια ιδέα που βρίσκει αντιστάσεις σε πολλές χώρες της ένωσης. "Ενα στοιχείο θα ήταν να ενισχύσουμε τις εκτελεστικές εξουσίες στην ευρωζώνη, με ένα υπουργείο οικονομικών, είτε αυτό είναι η Κομισιόν είτε ένα ξεχωριστό σώμα", τόνισε.

 

"Ένα ακόμη στοιχείο θα ήταν να ενισχύσουμε τις νομοθετικές ικανότητες σε επίπεδο ευρωζώνης και να καταστήσουμε υπεύθυνους για αυτό, θεσμούς που λειτουργούν προς το συμφέρον της ευρωζώνης, όπως ο ESM", σημείωσε το μέλος της ΕΚΤ.

 

Ο κεντρικός τραπεζίτης αναφέρθηκε επίσης στη σύνδεση μεταξύ των οικονομικών δεινών της Ευρώπης και τη συνεχή προσφυγική κρίση.

 

Αν και δήλωσε, ότι δεν είναι ο κατάλληλος να σχολιάσει τις μεταναστευτικές πολιτικές, τόνισε ότι σε πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, «είτε πρόκειται για πρόσφυγες, είτε πρόκειται για την τρομοκρατία, ή την αλλαγή του κλίματος, ή την οικονομική κατάσταση, πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός της ενίσχυσης της ικανότητάς μας να εργαστούμε από κοινού με πνεύμα συλλογικής ευθύνης ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.