ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαπραγμάτευση: «Σφαγή» Σταθάκη, Τσακαλώτου με Κουαρτέτο-Δε συζητούν οι δανειστές

22:00 - 03 Φεβ 2016 | Οικονομία
Διαπραγμάτευση: «Σφαγή» Σταθάκη, Τσακαλώτου με Κουαρτέτο-Δε συζητούν οι δανειστές
Εννέα ώρες διήρκησε περίπου η μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς-Για... πολεμικό κλίμα κάνουν λόγο έγκυρες πηγές

Αμετακίνητοι είναι οι δανειστές σε ό, τι αφορά στους στόχους και τις απαιτήσεις που έχουν θέσει για το ασφαλιστικό κάτι που πυροδότησε το κλίμα στη μαραθώνια συνάντηση που είχαν με τους κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη.

Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν ήταν παρών η συζήτηση μοιραία ήρθε και στο ασφαλιστικό όπου φαίνεται ότι οι δανειστές δήλωσαν αμετακίνητοι.

Την ίδια ώρα, που οι τόνοι ανέβαιναν επικίνδυνα στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου και η συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας περνούσε την πόρτα του Μαξίμου για να προετοιμαστεί για τη δική του συνάντηση που θα έχει αύριο με το κουαρτέτο. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας συνομίλησαν επίσης με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), Γιώργο Βερνίκο και Γιώργο Καρανίκα, για το ίδιο θέμα.

To πρόγραμμα των αυριανών συναντήσεων

  • Στις 14.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το συνταξιοδοτικό
  • Στις 15.30 θα υπάρξει συνάντηση για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κοινωνική στέγαση
  • Στις 16.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση για την ΤτΕ και τον χρηματοπιστωτικό τομέα
  • Στις 18.00 θα υπάρξει συνάντηση για θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων

 

Στο… απόσπασμα Τσακαλώτος, Σταθάκης – Ζήτησαν εξηγήσεις για όλα οι δανειστές

Στο μεταξύ αντιμέτωπος με την ετυμηγορία των θεσμών για το αν θα δεχτούν ή θα απορρίψουν την πρόταση που τους παρέδωσε χθες για φόρο πάνω και από 50% στα εισοδήματα του 2016, βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην συνάντηση που είχε από το πρωί με το «κουαρτέτο» των δανειστών. Λίγο αργότερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα έδινε εξηγήσεις για το πότε και πώς θα περάσουν τα «κόκκινα δάνεια» στα distress funds που θα αναλάβουν τη διαχείρισή τους.

Η αυριανή ημέρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα μηνύματα των πρώτων συναντήσεων δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την ελληνική πλευρά.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:21 - 03 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.