ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Μεγαλύτερη σαφήνεια στις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό

15:36 - 09 Φεβ 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Μεγαλύτερη σαφήνεια στις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό
Να ζητήσει περισσότερες διευκρινήσεις όσον αφορά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που επιθυμεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, αναμένεται ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο, o υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κάνει την εξής αναφορά στην Ελλάδα σε ό, τι αφορά την επικείμενη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (της 11ης Φεβρουαρίου):

«Η προσδοκία είναι ότι το Eurogroup θα μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση σε ό, τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ό, τι αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης.

Οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μπορεί μια χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση από την Ελλάδα», καταλήγει, σύμφωνα με το Real.gr ο επικεφαλής του Eurogroup.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.