ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερέ(ΕΚΤ): Η ελληνική κρίση έχει τελειώσει εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις

20:00 - 13 Φεβ 2016 | Οικονομία
Κερέ(ΕΚΤ): Η ελληνική κρίση έχει τελειώσει εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να εμμείνει στη συμφωνία που επιτεύχθη τον Αύγουστο του 2015 για το τρίτο πακέτο βοήθειας, δήλωσε σε συνέντευξή του το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ.

Ερωτηθείς για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ο Κερέ δήλωσε πως οι εμπειρογνώμονες των δανειστών είχαν παραγωγικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πλέον δεν πρόκειται για τους θεμελιώδεις στόχους, αλλά για την υλοποίησή τους.     

 

«Η Ελλάδα, πρέπει λοιπόν, να εμμείνει στη συμφωνία που επιτεύχθη τον Αύγουστο του 2015 για το τρίτο πακέτο βοήθειας», δήλωσε ο Κερέ.

 

Ο Κερέ τόνισε πως η ΕΚΤ επιθυμεί το ΔΝΤ να συνεχίσει να είναι μέρος της προσπάθειας.

 

Ερωτηθείς για το πότε εκτιμά πως η ελληνική κρίση θα τελειώσει, ο Κερέ τόνισε πως η ελληνική κρίση έχει τελείωσει υπό την προϋπόθεση να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

 

Τέλος, ο Κερέ δήλωσε πως δεν πρέπει να συγχέουμε το προσφυγικό ζήτημα με την παροχή του τρίτου πακέτου βοήθειας και στα προαπαιτούμενα στα οποία πρέπει να ανταποκριθεί η Ελλάδα.  Είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να γίνει πιο ισχυρή η οικονομία, για παράδειγμα η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.