ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμπνοια Ντάισελμπλουμ-ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων

12:41 - 19 Φεβ 2016 | Οικονομία
Σύμπνοια Ντάισελμπλουμ-ΔΝΤ για μείωση των συντάξεων
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι το κεντρικό ζήτημα της διαπραγμάτευσης είναι το βάρος που πρόκειται να σηκώσουν οι σημερινοί συνταξιούχοι καταδεικνύοντας έτσι το γεγονός ότι, όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και οι δανειστές, επιμένουν σε νέα μείωση των συντάξεων, καθώς και το γεγονός ότι τα θέματα Ασφαλιστικού και δημοσιονομικού κενού παραμένουν τα αγκάθια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Όπως αναφέρουν σήμερα Τα Νέα, παρά τις συνεχείς τηλεδιασκέψεις αλλά και τις κυβερνητικές προσδοκίες για επιστροφή των επικεφαλής των δανειστών από την ερχόμενη εβδομάδα, ακόμα το τοπίο παραμένει «θολό».


Το ασφαλιστικό, το φορολογικό αλλά και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων συνεχίζουν να αποτελούν τα κεφάλαια αυτά στα οποία οι επί του παρόντος διαφορές καθυστερούν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο ελληνικό έδαφος ακυρώνοντας έτσι τις προσδοκίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου για ολοκλήρωση της αξιολόγησης το τέλος Φεβρουαρίου.

 

Όπως πάντως φαίνεται από τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, οι δανειστές δε συμμερίζονται τα σενάρια κάλυψης μεγάλου μέρους του δημοσιονομικού κενού από τις νέες αυξήσεις φόρων.

 

«Λύσεις που βασίζονται σε αύξηση της φορολόγησης θα έβλαπταν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

 

Όσον αφορά το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία στο δημοσιονομικό κομμάτι, που σχετίζεται πολύ με το συνταξιοδοτικό. Οταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία είπε, θα είναι σε θέση οι θεσμοί να υπολογίσουν το ύψος του χρέους για τα επόμενα χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 19 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.