ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από Δευτέρα επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια, από Μάρτιο οι επικεφαλής

22:24 - 19 Φεβ 2016 | Οικονομία
Από Δευτέρα επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια, από Μάρτιο οι επικεφαλής
Από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών, ενώ οι επικεφαλής των θεσμών δύσκολα θα επιστρέφουν πριν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Αυτό φάνηκε από την αποψινή τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, κατά την οποία παραδόθηκαν οι προτάσεις της κυβέρνησης για το φορολογικό και τα δημοσιονομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των θεσμών ​σχεδιάζεται να επιστρέψουν ​την ερχόμενη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ή τη Δευτέρα 29 του μηνός, αν και φαίνεται πως δύσκολα θα συμβεί αυτό τελικά ​πριν από την ​1η Μαρτίου.

 

Στην Αθήνα θα καταφτάσουν λοιπόν πρώτα τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και θα διερευνήσουν το μέγεθος της τρύπας στον προϋπολογισμό από τη χαμηλή απόδοση ή μη εφαρμογή μέτρων του 2015, όπως οι αυξήσεις ΦΠΑ κλπ.

 

Να σημειωθεί ότι, ενώ γινόταν η αποστολή των στοιχείων μέσω τηλεδιάσκεψης των τεχνικών κλιμακίων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε σειρά συσκέψεων με τους αναπληρωτές υπουργούς, Γιώργο Χουλιαράκη και Τρύφωνα Αλεξιάδη, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύγκλιση υπάρχει για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Είσπραξης των Δημοσίων Εσόδων, που θα διαδεχθεί την ΓΓΔΕ και θα αυτονομηθεί πλήρως από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σε καλό δρόμο είναι και οι συζητήσεις για τη νέα κλίμακα αποδείξεων που θα απαιτούνται για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο μισθωτοί και συνταξιούχοι.

 

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά σχετικά με τη νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος (με φόρους έως 50% ή και 55%), αλλά και εκείνη για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που προτείνει η κυβέρνηση. «Σημείο τριβής» είναι ειδικά οι αυξήσεις φόρων στους αγρότες.

 

Η μεγάλη διαφωνία των δύο πλευρών παραμένει βέβαια το ασφαλιστικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.