ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Λύση στο ασφαλιστικό και μετά ελάφρυνση χρέους

20:45 - 26 Φεβ 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Λύση στο ασφαλιστικό και μετά ελάφρυνση χρέους
Μόνο αφού η Ελλάδα θα έχει εφαρμόσει με ικανοποιητικό τρόπο σειρά μεταρρυθμίσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν και αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, θα μπορέσει η ευρωζώνη να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Xinhua.

Με τις διαπραγματεύσεις ακόμα να μην έχουν ολοκληρωθεί κι εν μέσω εκρηκτικού κλίματος στο εσωτερικό της χώρας για το ασφαλιστικό και το αγροτικό, ο Γ.Ντάισελμπλουμ παραδέχτηκε ότι "είναι πολιτικά δύσκολο, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει μια ακόμη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αντιμετωπίσει σειρά από φορολογικά θέματα".
Ο Ντάισελμπλουμ, επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να δημιουργήσει ένα ταμείο ιδιωτικοποιήσεων για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Να σημειωθεί ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και του ΔΝΤ και της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, με τους θεσμούς να εξετάζουν την πρόοδο της χώρας για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, τους δημοσιονομικούς στόχους και το χειρισμό των κόκκινων δανείων είναι, στο πλαίσιο της επικείμενης πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ξεκλειδώσει και την επόμενη δόση ύψους 5,7 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.