ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδούβελης: Κακώς ανάγουμε το χρέος σε «νούμερο 1» θέμα

13:42 - 27 Φεβ 2016 | Οικονομία
Χαρδούβελης: Κακώς ανάγουμε το χρέος σε «νούμερο 1» θέμα
«Κακώς ανάγουμε το χρέος σε νούμερο ένα θέμα», σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδουβελης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ επεσήμανε ότι ή άποψη των Ευρωπαίων δανειστών ότι το χρέος είναι βιώσιμο αν λυθεί το ασφαλιστικό είναι σωστή.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδουβελης, το ελληνικό χρέος έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, ενώ σε αντίθεση με τα περισσότερα χρέη παγκοσμίως έχει πολύ μακροπρόθεσμες λέξεις. Σημείωσε ότι τα επιτόκια του είναι πολύ χαμηλά και ότι υπάρχει περίοδος χάριτος μέχρι το 2022, «λες και είμαστε κάποια χώρα με αξιολόγηση ΑΑΑ».

Σύμφωνα μαλιστα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, όσον αφορά στους Ευρωπαίους δανειστές, αυτοί θα επιδιώξουν να συνδέσουν την οποία απόμείωση χρέους με την πορεία των μεταρρυθμίσεων, κάτι που ενέχει κινδύνους για την Ελλάδα, καθώς παντα θα μπορούν να προβληθούν ενστάσεις.

Μαλιστα, ο κ. Χαρδουβελης έστειλε μήνυμα για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι αν δεν γινει αυτό, τότε θα ακολουθήσει καθίζηση της οικονομίας και θα χρειαστεί δραστικοτερη απόμείωσης του χρεους.

Μαρια Μιχαλη

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 27 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.