ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροχάδην για απλοποίηση αδειοδοτήσεων σε Τουρισμό, Εστίαση και Μεταποίηση

12:34 - 01 Μαρ 2016 | Οικονομία
Τροχάδην για απλοποίηση αδειοδοτήσεων σε Τουρισμό, Εστίαση και Μεταποίηση
H απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τριών πρώτων κλάδων της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τουριστικών επιχειρήσεων και του κλάδου της μεταποίησης τροφίμων και ποτών αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης.

Έτσι μέχρι το καλοκαίρι προωθείται για τους τρεις αυτούς κλάδους το πέρασμα σε μια νέα εποχή ενώ καταβάλλεται προσπάθεια έως το 2018 να έχει απλοποιηθεί συνολικά το καθεστώς αδειοδότησης για τη σύσταση επιχειρήσεων. Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομίας η προσέλκυση επενδύσεων σημαίνει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και για τον λόγο αυτό, στο υπουργείο Βιομηχανίας προχωρά στη ριζική απλοποίηση της διαδικασίας και στη συμβατότητα με αντίστοιχα ευρωπαϊκά αδειοδοτικά πλαίσια.

Μέχρι το 2018 θα έχει απλοποιηθεί η αδειοδότηση για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Η αρχή γίνεται με τους τρεις πρώτους κλάδους, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων και ποτών, η απλοποίηση των οποίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Ο επόμενος κλάδος θα είναι οι εξορυκτικές και οι μεταλλευτικές δραστηριότητες. Η απλοποίηση σε αυτόν τον κλάδο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017, λόγω της πολυπλοκότητας που υπάρχει. Στο ενδιάμεσο, και εντός του 2016, θα οριστικοποιήσουμε και το χρονοδιάγραμμα για την απλοποίηση όλων των κλάδων.

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.