ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαπραγμάτευση: Το κρίσιμο δείπνο των Θεσμών-Στο… τραπέζι η Ελλάδα

18:25 - 01 Μαρ 2016 | Οικονομία
Διαπραγμάτευση: Το κρίσιμο δείπνο των Θεσμών-Στο… τραπέζι η Ελλάδα
Στις Βρυξέλλες φαίνεται να παίζεται η μεγάλη ζαριά για το ελληνικό ζήτημα από την πλευρά των εκπροσώπων των Θεσμών.

Στο προγραμματισμένο για την Τετάρτη (2/3/2016) δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο Πολ Τόμσεν και ενδεχομένως ο Τ. Βίζερ, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για ομιλία το απόγευμα στο και Νομισματικών ευρωκοινοβούλιο.

Μέσω αυτού του δείπνου οι Δανειστές επιδιώκουν να χαράξουν μία κοινή γραμμή όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα, όπου χθες στο EwG επαναβεβαιώθηκαν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό σκέλος των δανειστών και το ΔΝΤ.

Οι πληροφορίες όλες τις προηγούμενες ημέρες ανέφεραν ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ευρωπαϊκό σκέλος των δανειστών έχουν βρεθεί πολύ κοντά όσον αφορά στις εκτιμήσεις για το δημοσιονομικό κενό και στη βάση αυτής της σύγκλισης μάλιστα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούσαν ότι οι επικεφαλής των δανειστών θα επανέλθουν άμεσα στην Αθήνα.

Όμως η εμμονή του ΔΝΤ σε πολύ πιο αυστηρό ύφος όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό δημιουργεί μπελάδες, ενώ φέρεται να εντείνει τις πιέσεις και προς τους Ευρωπαίους για ριζική λύση στο θέμα του χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός αναφορικά με το θέμα της επιστροφής των θεσμών και του κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης τόνισε ότι «επιχειρείται να πειστεί το ΔΝΤ να κάνει στροφή στον ρεαλισμό»

Λάμπρος Κατσαρός

Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 01 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.