ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χρειάζεται δουλειά για να επιστρέψει το Κουαρτέτο»

15:07 - 03 Μαρ 2016 | Οικονομία
«Χρειάζεται δουλειά για να επιστρέψει το Κουαρτέτο»
«Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει κάνει μικρή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές» δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην ολλανδική Βουλή, στον απόηχο του δείπνου που έγινε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες μεταξύ των δανειστών, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ για τα μέτρα που θα πρέπει να η χώρα μας ώστε να πετύχει τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους.

«Υπάρχουν τομείς στους οποίους παρατηρείται καθυστέρηση», σημείωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αποφεύγοντας να αναφερθεί σε ακριβή ημερομηνία όσον αφορά την επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα.

 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως περιμένει και άλλη δουλειά για να γίνει απ' τα τεχνικά κλιμάκια στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων αλλά και των περικοπών δαπανών πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα. Όπως παραδέχθηκε κύριο ζήτημα παραμένει εάν χρειάζονται περισσότερες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα. «Έχουν γίνει αρκετές περικοπές στις συντάξεις των Ελλήνων. Το ερώτημα είναι πόσο ακόμα μπορούν να συνεχιστούν».

 

Παραδέχθηκε επίσης ότι μεγάλη συζήτηση μεταξύ των πλευρών γίνεται για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και για το μεγάλο χρέος της Ελλάδας.

 

Ξεκαθάρισε τέλος ότι το προσφυγικό δεν μπορεί να αποτελεί «χαρτί στις διαπραγματεύσεις» για την αξιολόγηση, αν και αναγνώρισε ότι η πίεση που θα δεχθεί η Ελλάδα είναι μεγάλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.