ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνο-Αζέρικο Επιμελητήριο: Ευκαιρίες διείσδυσης ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν

15:36 - 04 Μαρ 2016 | Οικονομία
Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης αλλά και τις οικονομικές προκλήσεις που αναπτύσσονται στο Αζερμπαϊτζάν και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας είναι άμεσο σημείωσε μιλώντας σε περισσότερους από 170 παρευρισκόμενους Έλληνες επιχειρηματίες ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Lou Raptakis σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ΕλληνοΑζέρικο Εμπορικό και Οικονομικό επιμελητήριο το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαρτίου, στην Ελληνο Αμερικανική Ένωση.

Στην ημερίδα που είχε θέμα «Οικονομικές και Πολιτικές Σχέσεις ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ» κάτω από το πρίσμα των νεωτέρων οικονομικών και γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Ευρασίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει στρατηγικά και οικονομικά ενδιαφέροντα στην περιοχή. Επίσης περιέγραψε τους τομείς που ενδιαφέρεται για ξένες επενδύσεις με αιχμή τα ενεργειακά αλλά και άλλους κλάδους. Ο ίδιος, επίσης, εξέφρασε την υποστήριξη του για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών με την χώρα μας.

 

Ο κ. Mustafayev αναφέρθηκε στη επικείμενη εντός Μαΐου διυπουργική συνάντηση μεταξύ των σημαντικότερων υπουργών των δύο χωρών για την ενίσχυση της διακρατικής συνεργασίας και επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνο Αζερικού Επιμελητηρίου κος Κώστας Βαμβακάς παρουσίασε τις δυνατότητες επιτυχούς διείσδυσης ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά του Αζερμπαϊτζάν και τις στοχευμένες ενέργειες που προγραμματίζει το επιμελητήριο για να ενισχύει την εξωστρέφεια των μελών του και την επίτευξη στρατηγικών συνεργασιών με τις αντίστοιχες Αζέρικες επιχειρήσεις.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής και πρώην υπουργός ενέργειας κος Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ελληνοαζέρικης φιλίας κος Κων/νος Τζαβάρας, ο βουλευτής κος Γιώργος Αρβανιτίδης, διπλωμάτες, εκπρόσωποι από πρεσβείες ΗΠΑ και Αζερμπαϊτζάν, ομάδα νομικών από ΗΠΑ & Καναδά καθώς και άλλοι εκπρόσωποι οργανισμών και επιχειρήσεων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν η πρώτη του νέου ΔΣ του Επιμελητηρίου.

 

Η νέο σύνθεση έχει ως εξής:

1. Κωνσταντίνος Βαμβακάς Πρόεδρος
2. Δημήτριος Καρπάνος Α΄ Αντιπρόεδρος
3. Σπυρίδων Μαντούβαλος Β΄ Αντιπρόεδρος
4. Νικόλαος Γερασίμου Γενικός Γραμματέας
5. Νικόλαος Σαραντέας Ειδικός Γραμματέας
6. Αναστάσιος Χιώνης Ταμίας
7. Δημήτριος Ραζής Έφορος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων
8. Κυριάκος Βογιατζής Έφορος Οργάνωσης και Προγραμματισμού
9. Δημήτριος Μεταξάς Έφορος Επιστημονικών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Σχέσεων

«Το νέο Δ.Σ. θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μελών για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών και οικονομικών δεσμών με τις αντίστοιχες επιχειρηματικές οντότητες στο Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε σχετική ανακοίνωση δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της νέας διοίκησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.