ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Οικονομίας: Επί τάπητος η αναδιάρθρωση δανείων μεταποιητικών επιχειρήσεων

15:38 - 04 Μαρ 2016 | Οικονομία
Υπ. Οικονομίας: Επί τάπητος η αναδιάρθρωση δανείων μεταποιητικών επιχειρήσεων
Ομάδες εργασίας για την επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου, που θα διέπει την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων μεταποιητικών επιχειρήσεων με ενιαίους κανόνες, καθώς και για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης συγκροτούνται με απόφαση της αρμόδιας για τη βιομηχανία υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Θεοδώρας Τζάκρη.

Ουσιαστικά θα σχεδιαστεί η δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου αλλά και ενός ειδικού ταμείου για τη χρηματοδότησή της αναδιάρθρωσης αυτής. Όπως αναφέρεται, η αναγκαιότητα των νέων ρυθμίσεων προέκυψε από τις αναλυτικές συζητήσεις των τελευταίων μηνών μεταξύ επιχειρήσεων, τραπεζών και υπουργείου αλλά και τις εργασίες του Φόρουμ Βιομηχανίας που συνέστησε το υπουργείο Οικονομίας.


Στόχος του Υπουργείου είναι να εξεταστούν οι δυνατότητες το θεσμικό πλαίσιο να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, ώστε να αποφευχθούν χιλιάδες εκκαθαρίσεις εταιρειών που επί της ουσίας δεν οδηγούν – κατά κανόνα – στην επαναλειτουργία αλλά στο μαρασμό, στο οριστικό κλείσιμο και στην απώλεια θέσεων εργασίας.

 

Άλλωστε οι βιομηχανικές επιχειρήσεις διαφέρουν ουσιωδώς χρηματοδοτικά από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις καθώς από τη μία διαθέτουν υψηλές εξασφαλίσεις και πάγια στοιχεία μεγάλης αξίας ενώ από την άλλη τα κεφάλαια κίνησης αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την εξωστρέφειά τους και για την παραγωγική διαδικασία συνολικά.

 

Η πρώτη ομάδα θα έχει αντικείμενο την επεξεργασία θεσμικού πλαισίου που θα διέπει την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων βιομηχανικών επιχειρήσεων με πρόβλεψη ενιαίων κανόνων, σύμφωνα με τους οποίους οι επιχειρήσεις θα υπάγονται στο νέο πλαίσιο. Η δεύτερη ομάδα θα έχει αντικείμενο την επεξεργασία θεσμικού πλαισίου που θα διέπει την ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών δανείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.