ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕΘ: Ευκαιρία για την Ελλάδα οι Ρώσοι τουρίστες

16:33 - 07 Μαρ 2016 | Οικονομία
ΕΕΘ: Ευκαιρία για την Ελλάδα οι Ρώσοι τουρίστες
Την πεποίθηση ότι Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικός ταξιδιωτικoς προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των Ρωσίας και Τουρκίας, εξέφρασε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), μετά την ολοκλήρωση επίσκεψης αντιπροσωπείας του στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας.

Παράλληλα η σχετική ανακοίνωση του ΕΕΘ αναφέρει ότι: «Περίπου 3,5 εκατομμύρια Ρώσοι ταξιδιώτες αναζητούν νέους τουριστικούς προορισμούς που μέχρι πρότινος κατευθύνονταν κάθε χρόνο προς την Τουρκία. Για αυτό τον λόγο η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην προσέλκυση αυτών των Ρώσων τουριστών να επιλέξει προορισμούς της χώρας».

«Μεταξύ άλλων στόχος της επίσκεψης ήταν να αναζητηθούν επιχειρηματικές δυνατότητες για την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο χωρών. Συμφωνήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στα δύο Επιμελητήρια, η συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων σε ελληνικές εκθέσεις, καθώς και τεχνικά θέματα ίδρυσης κοινών επιχειρήσεων», προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΕΘ.

Την άποψη του εκφράζει και ο επικεφαλής της αποστολής, δεύτερος αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Κλεόβουλος Θεοτόκης λέγοντας ότι: «Υπηρεσίες και τουρισμός είναι τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η ελληνορωσική συνεργασία».

«Προσπάθειες σαν τη δική μας θα ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικές εάν προωθούνταν κάτω από την ομπρέλα μίας καλύτερα οργανωμένης και συντονισμένης ελληνικής πρωτοβουλίας. Για τον συγκεκριμένο λόγο θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης»,σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Θεοτόκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.