ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κτηματολόγιο: Αναβλήθηκε το Δ.Σ. για την ακύρωση διαγωνισμών(upd)

13:55 - 10 Μαρ 2016 | Οικονομία
Κτηματολόγιο: Αναβλήθηκε το Δ.Σ. για την ακύρωση διαγωνισμών(upd)
Αναβλήθηκε τελικά η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΧΑ ΑΕ στην οποία επρόκειτο να αποφασιστεί η ακύρωση του μεγάλου πακέτου διαγωνισμών του Κτηματολογίου, συνολικού ύψους 570.000.000 ευρώ.

Εν μέσω έντονων πιέσεων η διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ αποφάσισε να αναβάλλει τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία θα αποφάσιζε την ακύρωση του περίφημου «ΚΤΗΜΑ 13», του πακέτου διαγωνισμών για το Εθνικό Κτηματολόγιο, ύψους 570.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, πρώτο θέμα την αναβληθείσας συνεδρίασης ήταν η «ανάκληση της από 04.10.2013 προκήρυξης και ματαίωση του διαγωνισμού για την ανάθεση συμβάσεων μελετών κτηματογράφησης & υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία εθνικού κτηματολογίου στο υπόλοιπο της χώρας (κωδικός ΚΤΙΜΑ 13) για το σύνολο των συμβάσεων τις οποίες αφορά και επαναπροκήρυξη αυτού με νέους όρους».

 

Σύμφωνα με όσα αναφέραμε το πρωί, η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από καταγγελίες της ισπανικής εταιρείας Tragsatec για χαμηλές εκπτώσεις στους 22 από τους 28 διαγωνισμούς, υπήρξε καθοριστική. Οι Ισπανοί προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζοντας πως οι ελληνικές εταιρείες «τα βρήκαν» και προσέφεραν πολύ χαμηλές εκπτώσεις στους διαγωνισμούς που δεν συμμετείχε η Tragsatec. Αντίθετα προσέφεραν υψηλές εκπτώσεις στους διαγωνισμούς που ήταν οι Ισπανοί με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να βρεθούν εκτός παιχνιδιού.

 

Η σημερινή απόφαση επισφραγίζει την έναρξη των διαδικασιών για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού, πιθανότατα εντός του μήνα, για τον οποίο η διοίκηση της ΕΚΧΑ προγραμματίζει σημαντικές αλλαγές. Στόχος είναι να περιοριστεί το κόστος της κτηματογράφησης για το οποίο η χρηματοδότηση παραμένει στον αέρα αλλά και να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομίας ώστε να διασυνδεθεί η βάση της ΕΚΧΑ με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 10 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.