ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφώνονται οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος

17:10 - 17 Μαρ 2016 | Οικονομία
Κορυφώνονται οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος
Κορυφώνονται το τελευταίο διάστημα οι ζυμώσεις στο αγροτικό κίνημα σε ό, τι αφορά την εκπρόσώπησή τους, αν και κοινή συνισταμένη των επιδιώξεών τους παραμένει η απόσυρση των σχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και η προώθηση μέτρων που θα οδηγήσουν στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Έπειτα από τις διάρκειας σαράντα ημερών κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα με τους περισσότερους αγρότες να έχουν κατασταλάξει στην πλευρά που επιθυμούν να συνταχθούν, μια ικανή μερίδα να εργάζεται για την ανασύνταξη των δυνάμεών της, ενώ δε λείπουν κι εκείνοι που προτείνουν τη δημιουργία ενός νέου συνδικαλιστικού οργάνου για την πιο δίκαιη και ισότιμη εκπροσώπησή τους.

 

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, συγκαλεί αύριο σύσκεψη στη 13.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με τη συμμετοχή εκπροσώπων 68 αγροτικών μπλόκων. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν η οργάνωση της καθόδου των αγροτών με λεωφορεία στην Αθήνα την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς κι η αγροτική συμμετοχή στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Επιπλέον, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών, ενώ θα συζητηθεί το πώς θα προχωρήσει αποτελεσματικά η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με την ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων / Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων.

 

Από τη Βόρεια Ελλάδα, στην αυριανή συνάντηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα μπλόκα των Προμαχώνα και Μαλγάρων, αλλά και αυτά της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμύνταιου. Αναφορικά με τις άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, ορισμένοι συντάσσονται με το μέτωπο των Τεμπών, όπως οι Νομοί Χαλκιδικής και Πέλλας, ορισμένοι από το Νομό Ημαθίας, αλλά και της Χαλκηδόνας, ενώ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, δεν είναι λίγοι αυτοί που φλερτάρουν με το συγκεκριμένο «στρατόπεδο». Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προσεχείς ημέρες το μέτωπο των Τεμπών θα καλέσει συνάντηση με σκοπό αφενός την ανταλλαγή απόψεων και αφετέρου να εξεταστούν λάθη και αστοχίες που κάποιοι κρίνουν ότι έγιναν στο προηγούμενο διάστημα.

 

Στο μεταξύ, η συντονιστική από την Ανατολική Μακεδονία -Θράκη, επιθυμεί τα πρωτοβάθμια όργανα από κάθε περιοχή της χώρας να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αναδειχθεί ένα όργανο που θα συντονίσει και θα κατευθύνει όλη την Ελλάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε κινήθηκε η χθεσινή συνάντηση στην Κατερίνη, στην οποία συμμετείχαν 25 φορείς από Μακεδονία , Θράκη και Στερεά Ελλάδα. Είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση στην Λάρισα και όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, «ήμασταν περίπου 50 άτομα αλλά είπαμε ότι θέλουμε να παρευρεθούν την επόμενη φορά όλοι οι φορείς. Ευελπιστούμε αυτή η πρωτοβουλία να λειτουργήσει ενωτικά και πιο μαζικά", προσθέτοντας ότι “σε αυτήν τη νέα συνάντηση που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών, φιλοδοξούμε να αναδείξουμε μέσω ψηφοφορίας, την επιτροπή εκείνη που θα μας εκπροσωπεί».

 

Στο μεταξύ, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να καλέσει σε συνάντηση η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, με το μέλος της, Χρήστο Γκόντια, να σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με κόσμο από όλη την Ελλάδα και με βάση τα πολύ θετικά μηνύματα που λαμβάνω από ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της χώρας, η προσέλευση θα είναι μεγάλη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.