ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας: Σε ισχύ από την Κυριακή;-Τι μαρτυρούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

14:37 - 18 Μαρ 2016 | Οικονομία
Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας: Σε ισχύ από την Κυριακή;-Τι μαρτυρούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι
Σε περίπτωση που σήμερα βγει «λευκός καπνός» από τη Σύνοδο Κορυφής, ακόμα και την Κυριακή μπορεί να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία Ε.Ε. όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας μπορεί να προκαλέσει «κύμα» προσελεύσεων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την ημερομηνία εφαρμογής της συμφωνίας, που βρίσκεται ακόμα στον «αέρα».

Επικαλούμενο το Spiegel, και το Politico γράφει πως αν Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία, τότε αυτή θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι εάν η συμφωνία δεν τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, τότε θα επιφέρει μικρά οφέλη για την Ε.Ε.

Διεκόπη για λίγα λεπτά η τριμερής συνάντηση Τουσκ-Νταβούτογλου-Γιούνκερ

Διεκόπη, λίγο πριν τις 12.30 ώρα Ελλάδος, για διεξαγωγή τεχνικής προετοιμασίας, το πρόγευμα εργασίας του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με τους τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους κ.κ. Τουσκ, Γιούνκερ και Ρούτε, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, Πρέμπεν Άαμαν.

Το πρόγευμα άρχισε ξανά λίγο πριν τη 1 μ.μ. ώρα Ελλάδος, στην ίδια μορφή.

Τορπιλίζει ξανά τη Σύνοδο Κορυφής ο Ερντογάν

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε σήμερα «η Ευρώπη πρέπει να κοιτάζει τις δικές της επιδόσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα πριν να λέει στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες», ενώ τόνισε ότι η χώρα του θα ακούει την κριτική από την Ευρώπη όσον αφορά τα δικαιώματα όταν αυτή είναι σωστή, διαφορετικά θα κάνει αυτό που κρίνει απαραίτητο.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ευρώπη «χορεύει σε ναρκοπέδιο» υποστηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους. Χαρακτήρισε επίσης «ανέντιμη και ανειλικρινή» τη στάση της Ευρώπης έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 18 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.