ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tα Wikileaks διαψεύδουν «ελληνικές διαρροές» στις αποκαλύψεις

14:51 - 02 Απρ 2016 | Οικονομία
Tα Wikileaks διαψεύδουν «ελληνικές διαρροές» στις αποκαλύψεις
Η βόμβα των Wilkileaks, αλλά και ο τρόπος που γράφτηκε το όνομα της Ντελκουλέσκου, δημιούργησαν υποψίες σε δημοσιογράφο της Wall Street Journal ότι υπήρξε και ελληνικός δάκτυλος.

Διαλύει την υποψία ότι η διαρροή των καυτών διαλόγων του ΔΝΤ, έγινε από την Αθήνα, προκειμένου να επιταχύνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ίδια η WikiLeaks.

 

Νωρίτερα, ο Μάρκους Γουόκερ, οικονομικός συντάκτης της Wall Street Journal, υπεύθυνος για ευρωπαϊκά ζητήματα, αναλύοντας το θέμα, ισχυρίστηκε πως η καταγραφή της συνομιλίας και η διαρροή της, έχει γίνει από ελληνική πηγή.

 

Ο Μάρκους Γουόκερ βασίζει κυρίως το σκεπτικό του στο γεγονός ότι το όνομα στα αγγλικά της Ντέλιας Βελκουλέσκου στο κείμενο γράφεται ως «Velkouleskou» και όχι «Velculescu», και αυτό υποδηλώνει παρέμβαση ελληνικής υπηρεσίας.

 

Ωστόσο, τα Wikileaks βάζουν φρένο σε αυτή τη φημολογία, αναφέροντας πως η μεταγραφή του κειμένου είναι δική τους.

Την ίδια στιγμή, στέλεχος της Ευρώπη το οποίο συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, δήλωνε στους Financial Times, ότι οι επίμαχοι διάλογοι που δημοσιεύθηκαν στον Guardian, απηχούν με ακρίβεια τις απόψεις που εκφράζει ο Πολ Τόμσεν τόσο δημόσια- ακόμα και μέσω του blog που διατηρεί, όσο και ιδιωτικώς.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 02 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.