ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: Δεν συζητάμε κούρεμα χρέους για την Ελλάδα

15:54 - 04 Απρ 2016 | Οικονομία
Βερολίνο: Δεν συζητάμε κούρεμα χρέους για την Ελλάδα
Δεν είναι προς συζήτηση ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών μετά τη διαρροή από τα WikiLeaks της συζήτησης που είχαν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μια τέτοια πιθανότητα.

«Ένα κούρεμα χρέους δεν είναι προς συζήτηση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

 

Ο κ. Γέγκερ υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξει διαμάχη της Γερμανίας και του ΔΝΤ για την Ελλάδα, με αφορμή τη διαρροή του Wikileaks.

 

Επίσης, επιβεβαίωσε την κυριακάτικη τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Τσίπρα για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος αλλά και την επικοινωνία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

Στο μεταξύ η Γερμανίδα καγκελάριος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στον απόηχο των αποκαλύψεων του Wikileaks και η συζήτηση όπως είναι αναμενόμενο θα εστιάσει στις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τους διαλόγους Τόμσεν και Βελκουλέσκου.

 

Θέμα συζήτησης αποτελεί και η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως επίσης και οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 04 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.