ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη κυκλοφορίας... με το μήνα - Τι προβλέπει το σχέδιο

08:39 - 08 Απρ 2016 | Οικονομία
Τέλη κυκλοφορίας... με το μήνα - Τι προβλέπει το σχέδιο
Τη δυνατότητα να πάρουν τις πινακίδες τους πίσω θα έχουν οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που έθεσαν μαζικά στα τέλη του περασμένου έτους τα αυτοκίνητά τους σε ακινησία προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Ειδικότερα, υπάρχει διάταξη νόμου έτοιμη από το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την τελική έγκριση, πριν πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο, όσο περισσότεροι είναι οι μήνες που επιλέγει κάποιος να κινήσει το όχημα... τόσο φθηνότερη είναι η διαδικασία.

 

Πιο αναλυτικά, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κινήσουν το όχημά τους για ένα μήνα με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για Ι.Χ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ. Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους, με προσαύξηση δύο μηνών. Π.χ αν ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. με τέλη 640 ευρώ θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας), 427 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.