ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ολονυχτία εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση- Σύγκλιση στο δημοσιονομικό

01:30 - 11 Απρ 2016 | Οικονομία
Σε ολονυχτία εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση- Σύγκλιση στο δημοσιονομικό
Σε ...ολονυχτία εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση μεταξύ του ελληνικού οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής των δανειστών, η οποία ξεκίνησε κατά τις 21:30 τελικά, παρότι ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 16:00, έπειτα από διαδοχικές αναβολές και έληξε λίγο μετά τις 7.00. Νέα συνάντηση ορίστηκε στις 15.00.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η καθυστέρηση αποφασίστηκε μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι θεσμοί, οι οποίοι θεώρησαν αναγκαίο να υπάρξει ένα μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου προκειμένου να ενημερωθούν για τις προτάσεις που φέρεται να έγιναν χθες στα μέτρα που  περιλαμβάνουν τα κείμενα των δύο μνημονίων.

 

Εν τω μεταξύ, και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα πραγματοποίησε συσκέψεις σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο.

 

Το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας θα υπάρξει συμφωνία για τα κείμενα που έθεσαν στο τραπέζι τόσο η τρόικα Κομισιόν- ΕΚΤ- ESM, όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

«Συζητήσαμε για τα δημοσιονομικά και σχεδόν τα κλείσαμε», υποστήριξε μάλιστα υψηλόβαθμη πηγή που μετέχει στις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται με τους δανειστές, οι οποίες αφορούν τα μέτρα που θα ληφθούν για να υπάρξει 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και τα «κόκκινα» δάνεια και τις αποκρατικοποιήσεις.

 

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το ύψος του αφορολόγητου παραμένει στα 9.100 ευρώ, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές επιμένουν σε περαιτέρω μείωση λίγο πάνω από τις 8.000 ευρώ.

 

Μετά τη συζήτηση για το δημοσονομικό, ακολουθεί το θέμα του ασφαλιστικού με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρος συζητήσεων παρουσία του κ. Βερναδάκη για το Δημόσιο. Στη συνέχεια, έρχεται διαπραγμάτευση, παρουσία του Γιώργου Σταθάκη, για τα «κόκκινα» δάνεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 11 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.