ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Απίθανη η επιστροφή των φόβων του Grexit

15:44 - 11 Απρ 2016 | Οικονομία
Deutsche Bank: Απίθανη η επιστροφή των φόβων του Grexit
Ως απίθανη χαρακτηρίζει η Deutsche Bank την επιστροφή των φόβων του Grexit στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάλυσή της.

Πρώτον, τόσο η προσφυγική κρίση όσο και το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνουν το κόστος της κρίσης στην Ελλάδα για την Ευρώπη. Δεύτερον, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μεγαλύτερη δέσμευση στο πρόγραμμα, με τον Τσίπρα να έχει την υποστήριξη των ψηφοφοόρων για τη συνέχιση της συνεργασίας με την Ευρώπη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, και ενστερνίζεται τα οφέλη της συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους το τελευταίο εξάμηνο.

 

Ωστόσο, αναφέρει η Deutsche Bank, οι συνεχιζόμενες διαφωνίες μεταξύ της Ελλάδας, του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων πιστωτών, υποδηλώνουν ότι υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανυθεί μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία. Ο Τσίπρας έχει μια μικρή μόνο κυβερνητική πλειοψηφία, γεγονός που υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε συμφωνία ίσως απαιτήσει διακομματική υποστήριξη για να περάσει στη Βουλή, και πιθανώς νέες εκλογές ή κυβερνητικό συνασπισμό.

 

Υπάρχει επίσης κίνδυνος οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους να μην ολοκληρωθούν εγκαίρως για την αποπληρωμή των ομολόγων προς την ΕΚΤ τον Ιούλιο, αναβάλλοντας για άλλη μία φορά την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και αφήνοντας ανεπίλυτα κάποια από τα μεσοπρόθεσμα ζητήματα της Ελλάδας –συμπεριλαμβανομένης και της πλήρης άρσης των capital controls. «Η Ελλάδα είναι ακόμη μακριά από την ομαλότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.