ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση της απαγόρευσης πώλησης κόκκινων δανείων

17:42 - 11 Απρ 2016 | Οικονομία
Παράταση της απαγόρευσης πώλησης κόκκινων δανείων
Νέα παράταση, τέταρτη κατά σειρά, έως και τις 15 Μαΐου 2016 στην πώληση των κόκκινων δανείων που έχουν εξαιρεθεί από την πώληση τους σε funds δίνει το υπουργείο Οικονομίας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή σε νομοσχέδιο κύρωσης διμερούς συμφωνίας με τη... Μολδαβία.

Στην τροπολογία προβλέπει την εξαίρεση από πώληση σε funds των κόκκινων στεγαστικών δανείων των νοικοκυριών, των καταναλωτικών καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Η παράταση προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ουσιαστικά επιμηκύνει, μέχρι τις 15 Μαΐου, την απαγόρευση της δυνατότητας πώλησης και ανάθεσης της διαχείρισης σε τρίτους, η οποία προβλέπεται στον νόμο 4346/2015. Η τελευταία παράταση εκπνέει στις 15 Απριλίου. Σύμφωνα με την τροπολογία, δεν θα μπορούν έως τότε να μεταβιβαστούν στεγαστικά δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια εταιρειών με τζίρο μικρότερο των 50 εκατ. ευρώ και έως 250 εργαζόμενους, καθώς και δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο.

 

 Με την τροπολογία αυτή που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας στο νομοσχέδιο για την « Κύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών της και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας», του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επιχειρείται μια απόδοση μικρής παράτασης.

 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η παράταση αυτή δίνεται για την εξαίρεση των συγκεκριμένων δανείων μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Επιπλέον παρατείνεται για δυο ακόμα μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30 Ιουνίου 2016 για τον ίδιο λόγο και η ισχύς του νόμου Δένδια μέχρι να καθοριστεί το νέο βελτιωμένο πλαίσιο για τη ρύθμιση των χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τράπεζες.

 

Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.