ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύγκλιση κυβέρνησης-δανειστών για την ενέργεια

22:56 - 11 Απρ 2016 | Οικονομία
Σύγκλιση κυβέρνησης-δανειστών για την ενέργεια
Σύγκλιση σχετικά με τα ζητήματα των δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ, καθώς και στο θέμα του ΑΔΜΗΕ, φαίνεται πως υπάρχει στη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής των δανειστών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν απόψεις των δανειστών που ζητούν τήρηση κατά γράμμα των δεσμεύσεων για ιδιωτικοποιήσεις πάνω από 20 ΔΕΚΟ. Μάλιστα, τονίζουν ότι αυτό είχε καταγραφεί και στη συμφωνία του Αυγούστου. Η παύση των συζητήσεων αναμφισβήτητα δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσο οι "κοκκινες" γραμμές της κυβέρνησης γίνονται αποδεκτές.

 

Στο θέμα πάντως των ιδιωτικοποιήσεων  πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε υπογραμμίσει ότι ο στόχος για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω του νέου ειδικού ταμείου είναι στα 50 δισ.

 

Αυτό καταδεικνύει ότι το θέμα του ειδικού ταμείου και εκείνο των «κόκκινων» δανείων είναι τα πλέον κομβικά της διαπραγμάτευσης. Όπως, επίσης, ανέφεραν οι ίδιες πηγές δεν τίθεται θέμα αύξησης του ΦΠΑ στη ΔΕΗ θέμα που χειρίζεται το υπ. Οικονομικών. 

 

Να σημειωθεί ότι στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έλαβε χώρα «παρέλαση» υπουργών, οι οποίοι συμμετείχαν μέχρι τις 02.00 στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιώργος Σταθάκης.

 

 

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 02:38 - 12 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.