ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Έχει γίνει δουλειά αλλά δεν έχουμε συμφωνία

10:02 - 13 Απρ 2016 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Έχει γίνει δουλειά αλλά δεν έχουμε συμφωνία
Για την πρόοδο της Ελλάδας αλλά και την δουλειά που ακόμα απαιτείται για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές μίλησε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στο φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και τις ιδιωτικοποιήσεις… Αλλά δεν έχουμε ακόμα συμφωνία. Έχουμε, όμως, τώρα τις γενικές γραμμές και στην Ουάσιγκτον θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το κλείσιμο της αξιολόγησης και το ζήτημα του χρέους. Αυτά τα δύο σχετίζονται: Όσο περισσότερες και πιο δύσκολες οι μεταρρυθμίσεις τόσο λιγότερη ανάγκη για ελάφρυνση χρέους» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.


Μάλιστα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος «βλέπει» ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στον Απρίλιο αρκεί να υπάρχει «καλή θέληση» και να γίνει δουλειά.
Εκφράζοντας για άλλη μια φορά την πάγια ευρωπαϊκή θέση, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «έχουμε ανάγκη το ΔΝΤ» και υπενθύμισε ότι η συμμετοχή του έχει συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι. «Αρνούμαι να σκεφτώ ότι θα υπάρξουν τακτικά ή πολιτικά παιχνίδια» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.


Ερωτηθείς από την γαλλική εφημερίδα σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Βουλή πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο Επίτροπος υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και πως η Κομισιόν θα παίξει μεσολαβητικό ρόλο.


Τόνισε δε, ότι πρέπει να αποφευχθεί η επανάληψη του περσινό δραματικού σεναρίου με τη συζήτηση περί Grexit: «Είμαι σίγουρος ότι θα το αποφύγουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.