ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Χρειάζεται ρεαλισμός και να δούμε τα πραγματικά μέτρα

20:19 - 18 Απρ 2016 | Οικονομία
Λαγκάρντ: Χρειάζεται ρεαλισμός και να δούμε τα πραγματικά μέτρα
Χρειάζεται ρεαλισμός και βιωσιμότητα σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία και το χρέος επισήμανε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ, ακολουθώντας την γραμμή του Ταμείου για το ζήτημα της Ελλάδα και τις συνομιλίες προς την οριστικοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης - θεσμών.

«Λέμε ότι τα μεγέθη πρέπει να είναι ρεαλιστικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρατραβηγμένες και φανταστικές υποθέσεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, υπογραμμίζοντας περαιτέρω ότι:


«Πρέπει επίσης να δούμε πραγματικά μέτρα, που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποκαταστήσουν την ελληνική οικονομία.»

Η κα Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι «μιλάμε για μια πρόταση με τρία σκέλη - [το τρίτο εκ των οποίων είναι] το βιώσιμο χρέος. Αν συνδυαστούν αυτά τα τρία τότε, χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα».

 

Εξάλλου το βράδυ του Σαββάτου από την Ουάσινγκτον είχε δηλώσει πως μπορεί οι θεσμοί να επιστρέφουν στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένονται αποτελέσματα άμεσα, καθώς «αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχαμε εποικοδομητικές και εγκάρδιες συνομιλίες με διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ελληνική υπόθεση, στη διάρκεια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Η θέση μας πάνω στο θέμα της βιωσιμότητας της ελληνικής οικονομίας δεν έχει μεταβληθεί» ξεκαθάρισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.