ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πακέτο» δανειστών: Μειώσεις μισθών, μειώσεις κοινωνικών επιδομάτων και πάγωμα προσλήψεων

08:58 - 19 Απρ 2016 | Οικονομία
«Πακέτο» δανειστών: Μειώσεις μισθών, μειώσεις κοινωνικών επιδομάτων και πάγωμα προσλήψεων
Έχοντας θέσει στην κυβέρνηση τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις τους, οι δανειστές αναμένουν την αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Και αυτό μάλιστα πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και πριν καν κλείσουν καλά καλά το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια.

Όσο και αν η κυβέρνηση δεν το επιθυμεί, η θέση των δανειστών είναι πάγια στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μειώσεις σε μισθούς του δημοσίου και σε κοινωνικά επιδόματα.

Έτσι αν και θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία για κάποια ζητήματα στη δεύτερη αξιολόγηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ φαίνεται ότι επανέρχονται στο τραπέζι θέματα όπως οι περικοπές στα μισθολόγια των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης του Δημοσίου, αλλά και στα ειδικά μισθολόγια για στρατιωτικούς, γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, αλλά και τους κληρικούς.

 

Σταματήστε για τα επόμενα χρόνια τις προσλήψεις

Την ίδια ώρα όμως, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", τίθεται και θέμα αριθμού των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ οι δανειστές επιμένουν ότι πρέπει γενικότερα να παγώσουν οι προσλήψεις στο δημόσιο για αρκετά ακόμη χρόνια.

Ουσιαστικά βρίσκονται στον αέρα οι 6.700 προσλήψεις που θεωρούνταν σίγουρες ότι μπορούν να γίνουν στο δημόσιο.

 

Τέλος και στα κοινωνικά επιδόματα

Όμως ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ καθώς οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο και τα κοινωνικά επιδόματα για τα οποία ζητούν περιορισμό της δαπάνης κατά 950.000.000 ευρώ. Η μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά σχεδόν 1 δισ. δεν γίνεται μόνο μέσω εξορθολογισμού και έτσι αναμένεται και εδώ τσουνάμι περικοπών.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:19 - 19 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.