ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι λέει η κυβέρνηση για φορολογικό- ασφαλιστικό

16:37 - 19 Απρ 2016 | Οικονομία
Τι λέει η κυβέρνηση για φορολογικό- ασφαλιστικό
Τι δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για το θέμα του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, το ασφαλιστικό κατοχυρώνει, ότι:

 

· Πρώτον, ότι δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις.

Οι παλαιές συντάξεις επανυπολογίζονται σύμφωνα με το νέο τρόπο υπολογισμού, αλλά τυχόν προσωπική διαφορά διατηρείται και προστατεύεται απολύτως.

 

· Δεύτερον, ότι οι επικουρικές συντάξεις επανυπολογίζονται σύμφωνα με το νέο τρόπο και προστατεύεται απολύτως το 90% των συνταξιούχων, εφόσον καμιά μείωση δεν θα γίνει σε όσους έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης 1300 Ευρώ και κάτω.

 

· Τρίτον, εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς νέες συντάξεις, διανέμοντας με πιο δίκαιο τρόπο μια μικρότερη πίτα με κανόνες ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Κατοχυρώνεται η Εθνική Σύνταξη στα 384 Ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης ή 346 για 15.

 

Επιπλέον, εξασφαλίζεται μια βασική αναπλήρωση εισοδήματος και για τους μακροχρόνια ανέργους και όσους ασχολούνται με μη σταθερές μορφές εργασίας.

 

· Τέλος, σε ότι αφορά τις εισφορές. αποτυπώνεται η ρύθμιση στην οποία υπήρξε μεγαλύτερη προσέγγιση στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης: δηλαδή 0,5 αύξηση στην εισφορά εργοδοτών και 0,5 εργαζομένων για τα πρώτα τρία έτη και 0,25+ 0,25 αντίστοιχα για τα τρία επόμενα.

 

Σε ότι αφορά το φορολογικό:


· Προβλέπεται μείωση φόρου ή μηδενική επιβάρυνση για το 99,8% των μισθωτών και συνταξιούχων, χάρη στην προοδευτικότητα της νέας φορολογικής κλίμακας.

 

· Προκύπτει ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων από 28.000 μέχρι 43.000 ευρώ, ενώ επιβάρυνση υπάρχει μόνο για τα μεγάλα εισοδήματα, πάνω από 50.000 ευρώ.

 

· Το 92% των φορολογουμένων μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα έως 32.000 ευρώ θα πληρώσει έως και 700 ευρώ λιγότερα.

 

· Το 71% των φορολογουμένων με εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει λιγότερο φόρο

 

· Συνολικά, για μισθωτούς και συνταξιούχους υπάρχει εξορθολογισμός και προοδευτική επιβάρυνση ανάλογα με τα εισοδήματα.

 

· Η συνολική εικόνα αποτυπώνει σημαντική ελάφρυνση στα μικρά και μικρομεσαία εισοδήματα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τους μικρούς επιχειρηματίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.