ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Συνεχίζονται οι συζητήσεις-Ανοιχτό το θέμα νέου Eurogroup

14:07 - 25 Απρ 2016 | Οικονομία
Κομισιόν: Συνεχίζονται οι συζητήσεις-Ανοιχτό το θέμα νέου Eurogroup
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Η κ. Μπράικχαρτ τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι: «όπως είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup του Άμστερνταμ αν υπάρξει επαρκής πρόοδος θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup».

 

Κληθείσα να απαντήσει για το τι τελικά θα περιλαμβάνει το πακέτο των προληπτικών μέτρων και αν θα πρόκειται για συγκεκριμένα μέτρα ή για κάποιο μηχανισμό αυτόματου περιορισμού δαπανών η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι θα πρέπει να λειτουργεί ως δεικλίδα ασφαλείας για τους πιστωτές και τους επενδυτές προσθέτοντας ότι είναι πρώιμο να αναφερθεί στις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου πακέτου.

 

Η κυρία Μπράικχαρτ είπε, τέλος, ότι στην Αθήνα βρίσκονται από το Σαββατοκύριακο οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τη συμφωνία.

 

Όπως επισήμαναν την Παρασκευή στο Άμστερνταμ, ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, τα ανοικτά θέματα έχουν περιοριστεί και εκτιμάται ότι θα "κλείσουν" πολύ σύντομα.


Περισσότερη δουλειά απομένει στο προληπτικό πακέτο μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ, το οποίο θα εφαρμοστεί εάν υπάρξει απόκλιση από τον στόχο του μνημονίου για εξασφάλιση ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ από το 2018.

 

Το πακέτο αυτό το ζήτησε επίμονα το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.